Diploma-uitreiking TU Delft

Afgestudeerden in het zonnetje gezet

Diploma-uitreikingen, promotieplechtigheden en oraties; de academische wereld kent haar eigen rituele plechtigheden. Deze traditionele bijeenkomsten markeren mijlpalen in de wetenschappelijke loopbaan. Professoren in toga prijzen de prestaties van studenten, promovendi en kersverse hoogleraren. De masteropleiding Technical Medicine gaf vorm aan een persoonlijke diploma-uitreiking met hulp van Aaaaha! Bureau voor live communicatie.

Brenda Boekhoud is vanuit TU Delft de dagelijkse coördinator van de opleiding: “Vanaf 2017 is de driejarige masteropleiding  gestart als een gezamenlijk aangeboden opleiding (joint degree) van de TU Delft, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Leiden, die gezamenlijk de LDE-alliantie vormen. Naast een wetenschappelijke opleiding is het ook een beroepsopleiding en in die zin vergelijkbaar met de masteropleiding geneeskunde. De afgestudeerde klinisch technoloog kan zich onderscheiden door zijn specifieke deskundigheid als technisch-medisch deskundige en door het kunnen toepassen van complexe medische technologie.”

Event-case Brenda Boekhoud - TU Delft

In 2020 studeerden de eerste masterstudenten af, de diploma-uitreiking moest een persoonlijk tintje krijgen. Brenda vroeg de afstudeerbegeleiders om voor iedere student een filmpje op te nemen. Deze filmpjes werden afgespeeld tijdens de ceremonie. Brenda blikt terug: “Het viel op dat niet van elk filmpje evenveel werk was gemaakt en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Iedere afgestudeerde verdient uiteraard evenveel aandacht. Onze communicatie adviseur tipte mij om Aaaaha! Bureau voor live communicatie in te schakelen. Joep van dat bureau begreep direct wat er nodig was.”

Sinds 2022 schrijft en performt cabaretier – toneelschrijver Philip Walkate driemaal per jaar de diploma-uitreiking, in het Leidse Academiegebouw. Hij ontvangt input van de afstudeerbegeleiders én hij belt iedere student. Philip: “De studenten portretteer ik in woorden, zo kan ik ze in 2 à 3 minuten in het zonnetje zetten. In de voorbereiding  ga ik op zoek naar hoe iemand in het leven staat, die inzichten combineer ik met hun prestaties en ambitie. De humor ontstaat uit onverwachte bruggetjes. Eén van de studentes liep bijvoorbeeld de camino, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Met beeldspraak combineer ik dat dan met haar studiepad: tempo maken en tussendoor bijkomen, op weg naar het heilige doel. Uiteraard besteed ik aandacht aan de anekdotes uit hun stages en de relevantie van hun onderzoek.”

Event-case Diploma-uitreiking TU Delft

Voor iedere student schrijft Philip een portret van één A4. Brenda zegt daarover: “Het persoonlijk portret wordt enorm op prijs gesteld, zeker ook door de familieleden en vrienden die de ceremonie bijwonen. Philip vond inmiddels de juiste tone-of-voice, met humor, maar niet te kolderiek. Per student draagt hij het portret voor en gaat aansluitend kort in gesprek met de betreffende afgestudeerde. In dat interview vraagt hij bijvoorbeeld welk moment uit de studietijd zij niet snel zullen vergeten. Na de ceremonie ontvangt iedere afgestudeerde zijn eigen portret als aandenken aan de opleiding. Wij zijn heel blij met het werk van Philip en met de fijne samenwerking.”

Tot slot slaat Philip de brug naar zakelijke bijeenkomsten en congressen: “Persoonlijke portretten, zoals ik die voor Technical Medicine maak, zijn ook geschikt voor genomineerden bij award-ceremonies en voor directeuren die afscheid nemen.”

Aaaaha! Bureau voor live communicatie helpt organisaties, bureaus en locaties bij het samenstellen van ijzersterke programma’s.

Event Case – Diploma-uitreiking TU Delft

Aaaaha! Bureau voor live communicatie helpt organisaties, bureaus en locaties met het samenstellen van een ijzersterk evenement.

Hier lees je de ervaring van Brenda Boekhoud / TU Delft.

 

Evenement organiseren – tips

Training standbemanning

Werkvormen

Met elkaar in gesprek

Van Superbrainstorm tot Hackathon – Breng je deelnemers met elkaar in gesprek met onze interactieve werkvormen.

Werkvormen
eventprofs - teambuilding

Teambuilding workshop

Activeren en verbinden

Activeer je team met onze teambuilding workshops: van boomwhacker energizer tot pubquiz. Samen plezier maken verbindt.

Teambuilding workshops
netwerkborrel - levend bankstel

Netwerkacts

Netwerken met plezier

Breng je gasten op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek op het levend bankstel, in het netwerktreintje of met de belbutlers.

Netwerkacts
Tip!

Brainstorm online

We denken graag met je mee!
In een vrijblijvende, gratis brainstorm (videocall) helpen we je direct aan een aantal concrete ideeën.

Plan een online brainstorm

Het evenement dat niemand wil missen

Leestip! ‘Het evenement dat niemand wil missen – hoe organiseer je dat?’
Veel praktische inzichten en tips, waar je direct mee aan de slag kunt.

Bestel het boek