event case netwerkdag energizer

‘Collega’s leren elkaar kennen op onze jaarlijkse netwerkdag’

De gemeente West Betuwe ontstond uit een fusie tussen drie gemeentes. Na het samengaan moesten de medewerkers elkaar leren kennen. Vanuit het programma organisatie ontwikkeling organiseerde Dikky de Bijl een netwerkdag voor de nieuwe gemeentelijke organisatie. Dit festival-achtige evenement, gevuld met verrassende workshops, heeft zoveel positieve impact gehad dat het nu een jaarlijks hoogtepunt op de agenda vormt. In september vond de vierde editie plaats.

‘Binnenkort gaan we met zijn allen aan de slag in hetzelfde gebouw. Dat is natuurlijk een belangrijk moment, je treft dan al je collega’s op dezelfde plek,’ vertelt Dikky. ‘Toen de gemeentes Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal vijf jaar geleden fuseerden had iedereen er opeens flink wat collega’s bij, maar de meesten kenden elkaar niet. Als je effectief wilt samenwerken, moet je elkaar eerst leren kennen. Dat was het doel van onze netwerkdag.’ Die stond gepland in het voorjaar van 2020, door corona kon het evenement niet doorgaan. Dikky: ‘Gelukkig konden we ons programma online doorzetten, in een aangepaste vorm. Dat werd gewaardeerd, maar écht netwerken gaat dan natuurlijk niet.’

event case netwerkdag - Warm ontvangst door onze parkeerwachter.

Elkaar echt ontmoeten

Een jaar later volgde de herkansing, de netwerkdag werd alsnog fysiek georganiseerd. Het werd een gevarieerd programma met keuze uit verrassende workshops en activiteiten. Dikky licht toe: ‘Na corona was het extra speciaal om weer persoonlijk bij elkaar te komen. Iedereen genoot van de ontmoetingen en velen wilden aan het einde van de dag nog niet vertrekken. Het was een dag met een gouden randje. We beseften hoe waardevol het is om samen zo’n programma te beleven, dus besloten we meteen om de netwerkdag jaarlijks in te plannen, op de laatste donderdag van september.’

Om een festival-achtige sfeer te creëren, werden acteurs ingezet. Dikky vertelt: ‘De acteurs verwelkomden onze collega’s persoonlijk en brachten hen waar nodig met elkaar in gesprek. Zij vormden de verbindende schakel tussen de verschillende activiteiten en zwaaiden de deelnemers uit aan het einde van de dag. Iedereen voelde zich echt gewaardeerd en welkom.’

Een soldaat (acteur) brengt de geschiedenis van Fort Asperen tot leven.

Op de fiets door het eigen gebied

De derde editie in 2022 omvatte een boeiende puzzeltocht door het uitgestrekte gebied van de gemeente, waarbij collega’s in groepjes langs vijf unieke locaties fietsten. Op elke locatie stond een acteur met een specifieke opdracht, waardoor de activiteiten naadloos samenvloeiden tot een verhaal over het gebied. Er stond bijvoorbeeld een soldaat bij Fort Asperen en een watermeisje bij de waterpomp op het dorpsplein van Est. Deze netwerkdag bood collega’s de kans om nieuwe feiten en plekken binnen hun eigen gemeente te ontdekken.

De kunstenaars van het Wandverslag gingen in gesprek met de medewerkers.

Samen actief aan de slag

In september van dit jaar vond de vierde editie plaats, waarbij de ochtend werd besteed aan bezoeken aan lokale bedrijven, geleid door tourbussen en begeleid door acteurs. De middag vond plaats op het prachtige landgoed Waardenburg en Neerijnen, met activiteiten zoals een jongleer-challenge en de keuze tussen een zeskamp en een ontspannen wandeling. Daarnaast creëerden tekenaars van het Wandverslag een kunstwerk dat de kernwaarden van de gemeente weergeeft, gebaseerd op gesprekken met de medewerkers.

Al vanaf de eerste editie streefde het organisatiecomité naar een verrassend en actief programma. Dikky zegt hierover: ‘We benaderden Marjolein van Aaaaha! Bureau voor live communicatie, en zij begreep precies wat we voor ogen hadden. Zij kwam iedere editie met een aantrekkelijk en concreet programmavoorstel. Zelfs toen we vanwege de pandemie naar online moesten overschakelen, bood ze uitstekende alternatieven. Marjolein voelt perfect aan wat we nodig hebben, en iedereen waardeert de bijdrage van de acteurs en workshopleiders enorm.’

Aaaaha! Bureau voor live communicatie helpt organisaties, bureaus en locaties bij het samenstellen van ijzersterke programma’s.

Event Case – Netwerkdag gemeente West Betuwe

Aaaaha! Bureau voor live communicatie helpt organisaties, bureaus en locaties met het samenstellen van een ijzersterk evenement.

Hier lees je de ervaring van Dikky de Bijl / gemeente West Betuwe.

 

Evenement organiseren – tips

netwerkborrel - levend bankstel

Netwerkacts

Netwerken met plezier

Breng je gasten op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek op het levend bankstel, in het netwerktreintje of met de belbutlers.

Netwerkacts
eventprofs - teambuilding

Teambuilding workshop

Activeren en verbinden

Activeer je team met onze teambuilding workshops: van boomwhacker energizer tot pubquiz. Samen plezier maken verbindt.

Teambuilding workshops
Training standbemanning

Werkvormen

Met elkaar in gesprek

Van Superbrainstorm tot Hackathon – Breng je deelnemers met elkaar in gesprek met onze interactieve werkvormen.

Werkvormen
Tip!

Brainstorm online

We denken graag met je mee!
In een vrijblijvende, gratis brainstorm (videocall) helpen we je direct aan een aantal concrete ideeën.

Plan een online brainstorm

Het evenement dat niemand wil missen

Leestip! ‘Het evenement dat niemand wil missen – hoe organiseer je dat?’
Veel praktische inzichten en tips, waar je direct mee aan de slag kunt.

Bestel het boek