Werkvormen – activeren en betrekken

Met de juiste werkvormen activeer je de deelnemers op je evenement. Op die manier maak je jouw bijeenkomst een heel stuk effectiever. Wij adviseren je over werkvormen en bieden je professionele gespreksleiders.

Met elkaar aan de slag

Wij bieden beproefde werkvormen en gespreksleiders. In een vrijblijvende, gratis brainstorm helpen we je direct aan een aantal concrete ideeën.

Plan een online brainstorm

‘Het was een behoorlijke uitdaging om de dag zo te organiseren dat er een vruchtbare en nuttige discussie zou ontstaan. Mede met de hulp van Aaaaha! zijn we daarin geslaagd.’

  • Olivier Morot, NWO – Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Onze oplossingen

Werkvormen - Tafellakensessies

Tafellakensessies

Werkvormen

In drie rondes ga je met elkaar in gesprek; in elke ronde staat een ander onderwerp centraal. De groepen wisselen naar een volgende tafel en werken toe naar concrete actiepunten.

Werkvormen - Superbrainstorm

Superbrainstorm

Werkvormen

De Superbrainstorm is geschikt voor een grote groep deelnemers (60 tot 1000 deelnemers). In verschillende rondes ga je in kleine groepjes aan de slag met concrete uitdagingen.

verbinders - terugkomdag

Walk your Talk

Werkvormen

Door een plek in te nemen in de ruimte geef je antwoord op een aantal vragen. Aansluitend ga je in gesprek met de gelijkgestemden om je heen of er volgt een groepsgesprek, waarbij deelnemers hun standpunt toelichten.

terugkomdag - hackathon

Hackathon

Werkvormen

In de hackathon werk je in kleine teams aan een concrete oplossing, in verschillende spelrondes. In de pitch competitie presenteert elk team de oplossing aan de hand van een moodboard.

workshop-videoclip-maken

Video workshop

Werkvormen

In kleine groepjes bedenk je eerst een oplossing, die vertaal je vervolgens in een script voor een commercial of mini-documentaire. De filmpjes maken we op locatie, ze worden professioneel gemonteerd. Tot slot volgt de feestelijke première.

Event - wandverslag

Wandverslag

Laat het doorwerken

De kunstenaars van het Wandverslag leggen de inhoud vast in woord en beeld. Zij maken ter plekke een prachtige praatplaat, een uitstekend vertrekpunt om plannen om te zetten in actie.

Wandverslag.nl
Case
*****

'Wij hebben alle medewerkers betrokken bij het verbeteren van de organisatie. Het directieteam bepaalde vooraf kernwaarden en de medewerkers bedachten hoe zij daar zelf aan kunnen bijdragen. Aaaaha! heeft ons geholpen met de bijeenkomsten en de werkvormen. In vijf rondes gingen onze medewerkers met elkaar in gesprek in kleine groepjes. In iedere ronde wisselden de groepjes naar een volgende tafel en een volgende kernwaarde. Aan één van de tafels werd bijvoorbeeld besproken wat je zelf kunt veranderen om klantgerichter te werken, aan een andere tafel ging het over samenwerken. Alle oplossingen kregen een plek op het tafelkleed, op die manier konden volgende groepen er op verder bouwen. Aan elke tafel zat een directielid als gespreksleider. Een illustrator vertaalde de oplossingen ter plekke in tekeningen, dat gaf een nog helderder beeld. Vooraf werd een filmpje gemaakt waarin collega’s uit de organisatie per kernwaarde vertellen waarom zij die belangrijk vinden. Dat filmpje werd aan de start van de bijeenkomst vertoond. Na afloop heeft het management ervoor gezorgd dat zoveel mogelijk actiepunten uit de sessies zijn gerealiseerd. De eenvoudige opzet had een groots effect. Medewerkers voelen zich betrokken en er zijn veel zinvolle verbeteringen doorgevoerd.'

Jolanda van der Stel - BOALBekijk alle reviews op
MeetingReview.com
Tip!

Brainstorm online

We denken graag met je mee!
In een vrijblijvende, gratis brainstorm (videocall) helpen we je direct aan een aantal concrete ideeën.

Plan een online brainstorm

Het evenement dat niemand wil missen

Leestip! ‘Het evenement dat niemand wil missen – hoe organiseer je dat?’
Veel praktische inzichten en tips, waar je direct mee aan de slag kunt.

Bestel het boek