Werkvormen

Met de juiste werkvormen geef de de deelnemers een actieve rol in het programma. Op die manier maak je jouw bijeenkomst een heel stuk effectiever. Wij adviseren je over werkvormen en bieden professionele gespreksleiders.

Met elkaar aan de slag

Wij bieden beproefde werkvormen en gespreksleiders; van 8 tot 1000 deelnemers. In een vrijblijvende, gratis brainstorm helpen we je direct aan een aantal concrete ideeën.

Plan een online brainstorm

Activeren, betrekken en verbinden

Werkvormen - Tafellakensessies

Tafellakensessies

Werkvormen

In de Tafellakensessies voer je in drie rondes een stamtafelgesprek, in iedere ronde staat een andere uitdaging centraal. De inzichten worden op het tafellaken geschreven.

Werkvormen - Superbrainstorm

Superbrainstorm

Werkvormen

De Superbrainstorm brengt alle deelnemers met elkaar in gesprek. In kleine groepjes wisselen zij verhalen en ideeën met elkaar uit. Dat levert veel nieuwe inzichten op.

verbinders - terugkomdag

Walk your Talk

Werkvormen

Door een plek in te nemen in de ruimte geef je antwoord op een aantal vragen. Aansluitend ga je in gesprek met de gelijkgestemden om je heen of er volgt een groepsgesprek, waarbij deelnemers hun standpunt toelichten.

terugkomdag - hackathon

Hackathon

Werkvormen

In de hackathon werk je in kleine teams aan een concrete oplossing, in verschillende spelrondes. In de pitch competitie presenteert elk team de oplossing aan de hand van een moodboard.

Superbrainstorm - van plannen naar actie

Speednetworking

Werkvormen

Met AI maken we vooraf een persoonlijk netwerk-programma voor iedere gast. In  ongedwongen speednetworking-rondes brengen we hen met elkaar in gesprek in groepjes van vier. In iedere ronde treft men uitsluitend nieuwe gesprekspartners.

Event - wandverslag

Wandverslag

Laat het doorwerken

De kunstenaars van het Wandverslag leggen de inhoud vast in woord en beeld. Zij maken ter plekke een prachtige praatplaat, een uitstekend vertrekpunt om plannen om te zetten in actie.

Wandverslag.nl
Case
*****

'Wij hebben alle medewerkers betrokken bij het verbeteren van de organisatie. Het directieteam bepaalde vooraf kernwaarden en de medewerkers bedachten hoe zij daar zelf aan kunnen bijdragen. Aaaaha! heeft ons geholpen met de bijeenkomsten en de werkvormen. In vijf rondes gingen onze medewerkers met elkaar in gesprek in kleine groepjes. In iedere ronde wisselden de groepjes naar een volgende tafel en een volgende kernwaarde. Aan één van de tafels werd bijvoorbeeld besproken wat je zelf kunt veranderen om klantgerichter te werken, aan een andere tafel ging het over samenwerken. Alle oplossingen kregen een plek op het tafelkleed, op die manier konden volgende groepen er op verder bouwen. Aan elke tafel zat een directielid als gespreksleider. Een illustrator vertaalde de oplossingen ter plekke in tekeningen, dat gaf een nog helderder beeld. Vooraf werd een filmpje gemaakt waarin collega’s uit de organisatie per kernwaarde vertellen waarom zij die belangrijk vinden. Dat filmpje werd aan de start van de bijeenkomst vertoond. Na afloop heeft het management ervoor gezorgd dat zoveel mogelijk actiepunten uit de sessies zijn gerealiseerd. De eenvoudige opzet had een groots effect. Medewerkers voelen zich betrokken en er zijn veel zinvolle verbeteringen doorgevoerd.'

Jolanda van der Stel - BOALBekijk alle reviews op
MeetingReview.com
Tip!

Brainstorm online

We denken graag met je mee!
In een vrijblijvende, gratis brainstorm (videocall) helpen we je direct aan een aantal concrete ideeën.

Plan een online brainstorm

Het evenement dat niemand wil missen

Leestip! ‘Het evenement dat niemand wil missen – hoe organiseer je dat?’
Veel praktische inzichten en tips, waar je direct mee aan de slag kunt.

Bestel het boek