Activeer de deelnemers op je congres

Activeer de deelnemers op je congres

Congressen zijn er in overvloed. Juist dit grote aanbod maakt het lastig voor jou als organisator om jouw congres op de kaart te zetten. Bezoekers maken een kritische afweging gebaseerd op kosten, tijd en relevantie. Het is een hele kunst om het aantal deelnemers te laten groeien. Bovendien wil je graag voor elkaar krijgen dat de aanmeldingen snel op gang komen en dat genodigden hun beslissing om in te schrijven niet uitstellen. Tegenwoordig vormen zelfs fantastische locaties en overdadige catering geen onderscheidende factoren meer. Maar hoe onderscheid je je dan wel van het bestaande aanbod?

Meer resultaat, contacten en kruisbestuiving

Wij helpen je bij het samenstellen van het congresprogramma dat niemand wil missen. Natuurlijk begint dit bij de inhoud. Maar wij geloven, dat je met actieve werkvormen de inhoud tot leven brengt en de bezoeker in staat stelt om de brug te slaan tussen inhoud en eigen praktijk. De congresdeelnemer moet dus niet alleen bezoeker zijn, maar tot deelgenoot worden gemaakt. Daarom willen wij samen met jou bezoekers verbinden, met elkaar in gesprek laten gaan en ervaringen en kennis laten uitwisselen. Wij helpen jou met het programma, de deelnemerswerving en het congres zelf, zodat we samen een congresprogramma samenstellen dat niemand wil missen.

Bekijk onze oplossingen

Onze oplossingen

Dagvoorzitter congres

Dagvoorzitter

Zorgt voor maximaal effect

Een goede dagvoorzitter voelt feilloos aan wat de deelnemers uit het programma willen halen. De sprekers komen dan niet weg met hun standaard praatje, ze worden uitgedaagd om tot de verbeelding van jouw publiek te spreken.

Dagvoorzitters
Aftermovie maken

Mini documentaire

Breng de praktijk naar binnen

Wij maken mini documentaires, die het startpunt vormen voor een interview, een brainstorm of een discussie. Onze filmpjes vertellen een verhaal uit de praktijk. We laten klanten, medewerkers, burgers, betrokkenen of passanten aan het woord.

Bezoek congresfilmpjes.nl
Wrap-up congres

Wrap-up

Een onvergetelijke uitsmijter

In het theater zorgen ze ervoor dat je het slotstuk niet snel zult vergeten, het publiek schiet elkaar aan: ‘dat was fantastisch hè?!’. Met een humorvolle wrap-up van je congres bereik je hetzelfde effect. Wij kennen de beste acts om mee af te sluiten.

Clinic - organiseer het evenement dat niemand wil missen

Clinic

Organiseer een top congres

In één dagdeel nemen we jouw congres onder handen. We bedenken hoe je de urgentie bij de deelnemers kunt vergroten; hoe je de sfeer kunt verbeteren; hoe je hogere cijfers scoort in de evaluatie; wat je kunt doen om sponsors blij te maken en hoe je meer deelnemers kunt werven.

Regisseur - congres seminar

Creatief regisseur

Geeft vorm aan de inhoud

Laat jouw congres in goede banen leiden door onze regisseur, hij geeft vorm aan de inhoud. Dat begint al wanneer de deelnemers de zaal in lopen: zij horen activerende muziek en zien toepasselijke quotes op het scherm, dan start het openingsfilmpje…

Innovatietour over de beursvloer

Sponsor-actie

Breng je sponsors onder de aandacht

Breng je deelnemers in gesprek met de sponsors van je congres, dat kan door rondetafelgesprekken op te nemen in je programma; door één-op-één afspraken in te plannen of door innovatietours te organiseren. Wij weten wat werkt en wat niet werkt.

Case
*****

‘Met ons symposium voor klanten en prospects introduceerden wij een nieuwe manier om naar financieel risico te kijken. Aaaaha! heeft een sterke bijdrage geleverd aan ons programma. Maurits en Erik hebben meegedacht over de juiste sprekers, zij kennen veel van de allerbeste sprekers. Ook zorgden zij voor een verrassende opbouw van het programma met muziek, filmpjes en interactie. Na de eerste keynote gingen de deelnemers met elkaar in gesprek, dat stimuleerde het denkproces. Dankzij de hele opzet bleef de energie heel hoog. Bij vertrek zeiden al onze gasten ‘Vandaag heb ik wel echt iets nieuws geleerd!’’

Mark Willemse - CardanoBekijk alle reviews op
MeetingReview.com
Tip!

Brainstormsessie

We komen graag bij u langs. Niet voor een verkooppraatje, maar voor een inhoudelijke brainstorm. We verbinden onze ervaring en creativiteit aan uw uitdaging. Zo’n afspraak verplicht u tot niets.

Plan een afspraak

Het evenement dat niemand wil missen

Leestip! ‘Het evenement dat niemand wil missen – hoe organiseer je dat?’
Bestel het boek of bezoek de website.

Bezoek de website